Kennismaking

Annette heeft als ex-topsporter zich met voeding en voedingsstoffen bezig moeten houden om optimaal te kunnen presteren. Vroeger heeft ze dit voor zichzelf moeten regelen, toen was de kennis nog niet beschikbaar. Nu heeft ze zich verdiept in alle tips om nu goed te presteren en ook straks geen blessures te krijgen. Slim en goed gezond oud worden is waar ze zelf mee bezig is, deze kennis wil ze graag delen.

Bij bedrijven als Biohorma (dr. Vogel), SSL Healthcare (Scholl voetverzorging), Sandoz Nutrition/Novartis (Modifast, Isostar, Klinische Voedingen) heb ik met veel plezier diverse functies in de marketing, communicatie en verkoop vervuld. Het bedrijf Boering-Melkblok was een beetje een vreemde eend in de bijt. Veel en lekkere buitenlandse kazen (en wijnen) heb ik hierdoor leren waarderen. Een aantal tips, zoals het gebruik van Roquefort, staan nog steeds in ons boek vermeld om het immuunsysteem te ondersteunen.
Synchroonzwemmen is de sport die ik zelf op hoog niveau heb beoefend en waar ik 21 jaar in les heb gegeven. Emotie, passie, theater en mensenkennis heb ik daar geleerd te gebruiken en toe te passen. Werken met vele kinderen (en hun ouders) geeft veel inzichten. Kinderen dingen laten doen waarvan ze zelf niet dachten dat het mogelijk was (en waar ze ook veel lol in hebben) heeft me laten zien dat je zelf je eigen grenzen bepaalt. Als je denkt dat je het niet kunt (oplossen) dan is dat inderdaad, helaas, waar.
Helpen met oplossingen zoeken doe ik nog steeds. Het uitvoeren kan en wil ik niet voor een ander. In mijn lezingen, workshops en in de persoonlijke begeleiding leg ik altijd de verantwoordelijkheid van het uitvoeren bij u. Wel help ik met meedenken, overdenken en tips geven om de voeding in uw eigen situatie haalbaar en effectief te laten zijn.

Henk heeft vanuit zijn passie voor koken en gezelligheid zich ontwikkeld tot een kok in hart en nieren. Vanuit de theorie van de orthomoleculaire gezondheidsleer (die hij grappig genoeg al wist), zorgt hij voor lekkere gerechten die makkelijk klaar te maken zijn. Muziek is een andere passie van Henk, tijdens het koken heeft Henk het liefst een inspirerend muziekje erbij.